RARYTASY Z ŻORSKIEJ WĘDZARNI
POLĘDWICA PIECZONA
Wędzonka niskowydajna z polędwicy wieprzowej, wędzona, pieczona, sznurowana ręcznie, pozostawiona w kształcie anatomicznym.
Wędzonka niskowydajna z polędwicy wieprzowej, wędzona, pieczona, sznurowana ręcznie, pozostawiona w kształcie anatomicznym.
Ze 100 kg surowca uzyskuje się 70 kg gotowego wyrobu. Barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju różowa do czerwonej. Wyczuwalny smak słony bez obcych posmaków. Dopuszczalne szare "oczko" na przekroju batonu.
Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 0,8 - 1,00 kg
Waga ok. 0,8 - 1,00 kg
SZYNKA PRAWDZIWA
Wędzonka niskowydajna produkowana metodą tradycyjną, bez użycia maszyn nastrzykujących, wędzona, pieczona.
Ze 100 kg surowca uzyskuje się 80 kg gotowego wyrobu. Powierzchnia szynki brązowa do ciemnobrązowej. Dopuszcza się szare "oczko" mięsa na przekroju. Konsystencja ścisła, wyczuwalny smak słony bez obcych posmaków.
Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 0,8 - 1,00 kg.
Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 0,8 - 1,00 kg.
KARCZEK PIECZONY
Wędzonka niskowydajna z karczku wieprzowego, wędzona, pieczona, sznurowana ręcznie, pozostawiona w kształcie anatomicznym.
Ze 100 kg surowca uzyskuje się 80 kg gotowego wyrobu. Barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju różowa do czerwonej z widocznymi pasmami jasnego tłuszczu.
Ze 100 kg surowca uzyskuje się 80 kg gotowego wyrobu. Barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju różowa do czerwonej z widocznymi pasmami jasnego tłuszczu.
Dopuszczalne szare "oczko" na przekroju batonu.
Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 0,8 - 1,00 kg.
Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 0,8 - 1,00 kg.
KIEŁBASA SWOJSKA PIECZONA
Kiełbasa niskowydajna, wędzona, pieczona, średniorozdrobniona.
Ze 100 kg surowca uzyskuje się 80 kg gotowego wyrobu. Batony w osłonce naturalnej, wieprzowej o długości 25 do 28 cm. Cechą charakterystyczną jest szary kolor mięsa na przekroju. Barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju szaroczerwona z widocznymi ziarnami jasnego tłuszczu. Konsystencja dość ścisła, wyczuwalny smak słony bez obcych posmaków.
Ze 100 kg surowca uzyskuje się 80 kg gotowego wyrobu. Batony w osłonce naturalnej, wieprzowej o długości 25 do 28 cm. Cechą charakterystyczną jest szary kolor mięsa na przekroju. Barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju szaroczerwona z widocznymi ziarnami jasnego tłuszczu. Konsystencja dość ścisła, wyczuwalny smak słony bez obcych posmaków.
Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 1,30 kg.
Waga ok. 1,30 kg.
KĘSY GÓRALSKIE
Wędzonka wyprodukowana z boczku wieprzowego, bez skóry i kości, pozostawiona w układzie anatomicznym, wędzona w komorze tradycyjnej przy użyciu drewna i wiórków drzew liściastych
Boczek cięty w pasy szerokości 7 do 10 cm., długości według budowy anatomicznej, barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju różowa do czerwonej z widocznymi pasmami jasnego tłuszczu. Konsystencja dość ścisła, smak i zapach charakterystyczny dla peklowanej, wędzonej, pieczonej wędzonki wieprzowej, wyczuwalny smak słony bez obcych posmaków.
Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 0,40 - 0,50 kg.
Waga ok. 0,40 - 0,50 kg.
SZYNKA Z NOGĄ
Szynka z kością i golonką, bez kości miednicznej i udowej, za skórą i tłuszczem pozostawiona w układzie anatomicznym.
Wędzonka niskowydajna, wędzona, pieczona, sznurowana ręcznie. Barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju różowa do czerwonej. Konsystencja dość ścisła, smak i zapach charakterystyczny dla peklowanej, wędzonej, pieczonej wędzonki wieprzowej, wyczuwalny smak słony bez obcych posmaków. Dopuszczalne szare "oczko" na przekroju batonu.
Forma pakowania: LUZ.
Waga ok. 7 - 8 kg.
Waga ok. 7 - 8 kg.
PIECZEŃ
Polecamy również wyśmienitą pieczeń do samodzielnego przyrządzenia w domu. Doskonała na obiad lub ciepłą kolację!
Wystarczy piec w załączonym rękawie przez 1,2 h w temp. 180 st. C.
Życzymy smacznego!
Transport wędlin
Posiadamy specjalistyczne zaplecze transportowe. Są to auta typu chłodnia przystosowane do transportu wędlin w warunkach chłodniczych. Zaplecze logistyczne umożliwia takie dopasowanie trasy przejazdu kierowcy, że towar możemy dostarczyć bezpośrednio do klienta w różne miejsca w obrębie regionu śląskiego. Po uzgodnieniu warunków istnieje również możliwość wysyłki towaru w najróżniejsze punkty Polski za pośrednictwem firmy kurierskiej specjalizującej się w przewożeniu żywności.
Zamówienia drogą elektroniczną można składać na adres [email protected], z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. O możliwości jego realizacji zamawiający zostanie niezwłocznie poinformowany przez pracownika biura.