• O FIRMIE
    • Zarząd Firmy
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Wsparcie i patronat
  • PRODUKTY
    • Koryta cateringowe
    • SALA PRZYJĘĆ "KANIÓWKA"
    • PROMOCJE
  • SYSTEMY JAKOŚCI
  • DYSTRYBUCJA
  • ROZRYWKA
    • Kącik dla dzieci
    • Kącik dla dorosłych
  • OFERTA PRACY
  • RODO

Wędliny najwyższej jakości

​Posiadając własny ubój i rozbiór oferujemy do sprzedaży pełną gamę mięs kulinarnych oraz szeroki wachlarz wyrobów wędliniarskich. 
​MIĘSO 
WĘDLINY 
​RARYTASY Z ŻORSKIEJ WĘDZARNI
POLĘDWICA PIECZONA
Wędzonka niskowydajna z polędwicy wieprzowej, wędzona, pieczona, sznurowana ręcznie, pozostawiona w kształcie anatomicznym.
​Ze 100 kg surowca uzyskuje się 70 kg gotowego wyrobu. Barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju różowa do czerwonej. Wyczuwalny smak słony bez obcych posmaków. Dopuszczalne szare "oczko" na przekroju batonu.

​Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 0,8 - 1,00 kg

SZYNKA PRAWDZIWA
Wędzonka niskowydajna produkowana metodą tradycyjną, bez użycia maszyn nastrzykujących, wędzona, pieczona.
​Ze 100 kg surowca uzyskuje się 80 kg gotowego wyrobu. Powierzchnia szynki brązowa do ciemnobrązowej. Dopuszcza się szare "oczko" mięsa na przekroju. Konsystencja ścisła, wyczuwalny smak słony  bez obcych posmaków.

Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 0,8 - 1,00 kg.

KARCZEK PIECZONY
​Wędzonka niskowydajna z karczku wieprzowego, wędzona, pieczona, sznurowana ręcznie, pozostawiona w kształcie anatomicznym.

​Ze 100 kg surowca uzyskuje się 80 kg gotowego wyrobu. Barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju różowa do czerwonej z widocznymi pasmami jasnego tłuszczu. 
​Dopuszczalne szare "oczko" na przekroju batonu.

Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 0,8 - 1,00 kg.


KIEŁBASA SWOJSKA PIECZONA
Kiełbasa niskowydajna, wędzona, pieczona, średniorozdrobniona.
Ze 100 kg surowca uzyskuje się 80 kg gotowego wyrobu. Batony w osłonce naturalnej, wieprzowej o długości 25 do 28 cm. Cechą charakterystyczną jest szary kolor mięsa na przekroju. Barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju szaroczerwona z widocznymi ziarnami jasnego tłuszczu. Konsystencja dość ścisła, wyczuwalny smak słony bez obcych posmaków.
​Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 1,30 kg.

KĘSY GÓRALSKIE
​Wędzonka wyprodukowana z boczku wieprzowego, bez skóry i kości, pozostawiona w układzie anatomicznym, wędzona w komorze tradycyjnej przy użyciu drewna i wiórków drzew liściastych
​Boczek cięty w pasy szerokości 7 do 10 cm., długości według budowy anatomicznej, barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju różowa do czerwonej z widocznymi pasmami jasnego tłuszczu. Konsystencja dość ścisła, smak i zapach charakterystyczny dla peklowanej, wędzonej, pieczonej wędzonki wieprzowej, wyczuwalny smak słony  bez obcych posmaków.
​Forma pakowania: LUZ, MAP.
Waga ok. 0,40 - 0,50 kg.

SZYNKA Z NOGĄ
​Szynka z kością i golonką, bez kości miednicznej i udowej, za skórą i tłuszczem pozostawiona w układzie anatomicznym.
Wędzonka niskowydajna, wędzona, pieczona, sznurowana ręcznie. Barwa powierzchni brązowa do ciemnobrązowej, na przekroju różowa do czerwonej. Konsystencja dość ścisła, smak i zapach charakterystyczny dla peklowanej, wędzonej, pieczonej wędzonki wieprzowej, wyczuwalny smak słony  bez obcych posmaków. Dopuszczalne szare "oczko" na przekroju batonu.
​Forma pakowania: LUZ.
Waga ok. 7 - 8 kg.

PIECZEŃ
Polecamy również wyśmienitą pieczeń do samodzielnego przyrządzenia  w domu. Doskonała na obiad  lub ciepłą kolację!
​Wystarczy piec w załączonym  rękawie przez 1,2 h w temp. 180 st. C. 

​Życzymy smacznego!

​Transport wędlin

​Posiadamy specjalistyczne zaplecze transportowe. Są to auta typu chłodnia przystosowane do transportu wędlin w warunkach chłodniczych. Zaplecze logistyczne umożliwia takie dopasowanie trasy przejazdu kierowcy, że towar możemy dostarczyć bezpośrednio do klienta w różne miejsca w obrębie regionu śląskiego. Po uzgodnieniu warunków istnieje również możliwość wysyłki towaru w najróżniejsze punkty Polski za pośrednictwem firmy kurierskiej specjalizującej się w przewożeniu żywności.
​Zamówienia drogą elektroniczną można składać na adres poczta@kania-zory.pl, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. O możliwości jego realizacji zamawiający zostanie niezwłocznie poinformowany przez pracownika biura.
​WĘDLINY ŻORSKIE KANIA Sp. z o.o.
Obraz
ul. Gajowa 85
44 – 240 Żory

​tel.: +48 32 43 44 770,  +48 32 43 46 090
fax. +48 32 43 57 249

Obraz
e-mail: poczta@kania-zory.pl

NUMERY KONTAKTOWE:
KADRY I KSIĘGOWOŚĆ: tel. +48 32 43 44 770 wew. 15
CATERING: tel. +48 32 43 44 770 wew. 18, 508 293 408
​DZIAŁ JAKOŚCI: tel. +48 32 43 44 770 wew. 23 
​DZIAŁ HANDLOWY:        
FAKTURY: tel. +48 32 43 44 770 wew. 12
EKSPEDYCJA: tel. +48 32 43 44 770 wew. 14
ZAMÓWIENIA: tel. +48 32 43 44 770, tel. +48 32 43 46 090

    fORMULARZ KONTAKTOWY

Prześlij
  • O FIRMIE
    • Zarząd Firmy
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Wsparcie i patronat
  • PRODUKTY
    • Koryta cateringowe
    • SALA PRZYJĘĆ "KANIÓWKA"
    • PROMOCJE
  • SYSTEMY JAKOŚCI
  • DYSTRYBUCJA
  • ROZRYWKA
    • Kącik dla dzieci
    • Kącik dla dorosłych
  • OFERTA PRACY
  • RODO