• O FIRMIE
    • Zarząd Firmy
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Wsparcie i patronat
  • PRODUKTY
    • Koryta cateringowe
    • SALA PRZYJĘĆ "KANIÓWKA"
    • PROMOCJE
  • SYSTEMY JAKOŚCI
  • DYSTRYBUCJA
  • ROZRYWKA
    • Kącik dla dzieci
    • Kącik dla dorosłych
  • OFERTA PRACY
  • RODO

Inspirujące przepisy na każdą okazję

​Szachownica
Składniki: Szynka "Szachownica"- wyrób firmy Kania
rękaw do pieczenia z klipsami
​
Wykonanie: Szachownicę wkładamy do rękawa foliowego otrzymanego przy zakupie. Oba końce zamykamy klipsami z zestawu i pieczemy w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180 – 200º C. Doskonała na obiad lub ciepłą kolację albo na zimno do pieczywa.
​Karczek peklowany z przyprawami
Składniki: 1 karczek peklowany posypany mieszanką aromatycznych przypraw - wyrób firmy Kania

​Wykonanie: Mięso układamy na wysmarowanej olejem blasze, pieczemy w piekarniku na środkowej półce w temp. około 180 ºC przez 1,50 – 2,0 godziny. Przed podaniem kroimy w grube plastry. Tak przyrządzony karczek podany z surówkami i np. ziemniakami z wody stanowi doskonałą propozycję na obiad.
​
Rada: Do karczku doskonale pasują pieczone w piekarniku plastry ziemniaków z przyprawami. 
Obraz
Rolada z boczku
Składniki: boczek surowy w ilości około 1,5 -2,0 kg, mocna bawełniana nić, oliwa (olej), przyprawy wg uznania, np. pieprz, sól, majeranek, przyprawa do pieczeni wieprzowej, czosnek,

Wykonanie: W naczyniu wymieszać oliwę (olej) i przyprawy. Umyty i osuszony płat boczku posmarować oliwą z przyprawami i ciasno zawinąć w rulon. Całość mocno związać nicią starając się, aby rulon się nie rozwinął. Wierzch pieczeni również smarujemy oliwą z przyprawami i odstawiamy na co najmniej pół godziny w chłodne miejsce. Pieczemy w piekarniku w temp. około 180 - 200 ºC przez około 1,50-2,00 godzin. Gotową roladę można podawać na ciepło jako główne danie mięsne na obiad bądź na zimno do pieczywa.

​Rada: Rolada wybornie smakuje z sosem chrzanowym lub musztardowym.
​WĘDLINY ŻORSKIE KANIA Sp. z o.o.
Obraz
ul. Gajowa 85
44 – 240 Żory

​tel.: +48 32 43 44 770,  +48 32 43 46 090
fax. +48 32 43 57 249

Obraz
e-mail: [email protected]

NUMERY KONTAKTOWE:
KADRY I KSIĘGOWOŚĆ: tel. +48 32 43 44 770 wew. 15
CATERING: tel. +48 32 43 44 770 wew. 18, 508 293 408
​DZIAŁ JAKOŚCI: tel. +48 32 43 44 770 wew. 23 
​DZIAŁ HANDLOWY:        
FAKTURY: tel. +48 32 43 44 770 wew. 12
EKSPEDYCJA: tel. +48 32 43 44 770 wew. 14
ZAMÓWIENIA: tel. +48 32 43 44 770, tel. +48 32 43 46 090

    fORMULARZ KONTAKTOWY

Prześlij
  • O FIRMIE
    • Zarząd Firmy
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Wsparcie i patronat
  • PRODUKTY
    • Koryta cateringowe
    • SALA PRZYJĘĆ "KANIÓWKA"
    • PROMOCJE
  • SYSTEMY JAKOŚCI
  • DYSTRYBUCJA
  • ROZRYWKA
    • Kącik dla dzieci
    • Kącik dla dorosłych
  • OFERTA PRACY
  • RODO