• O FIRMIE
    • Zarząd Firmy
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Wsparcie i patronat
  • PRODUKTY
    • Koryta cateringowe
    • SALA PRZYJĘĆ "KANIÓWKA"
    • PROMOCJE
  • SYSTEMY JAKOŚCI
  • DYSTRYBUCJA
  • ROZRYWKA
    • Kącik dla dzieci
    • Kącik dla dorosłych
  • OFERTA PRACY
  • RODO

Zakład wędliniarski spełniający najwyższe standardy

HACCP, ISO 9001:2000
Od 2005r. zakład posiada wdrożony System Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności HACCP oraz System Zarządzania Jakością zgodny z normą ISO 9001:2008.
​
Stale utrzymywana certyfikacja obu systemów potwierdza słuszność koncepcji prowadzenia produkcji i daje pewność bezpieczeństwa i dobrej jakości wytworzonych produktów.

OCHRONA ŚRODOWISKA
W trosce o czystość środowiska w zakładzie wędliniarskim prowadzona jest selektywna zbiórka odpadów nieorganiczych. Umowy długoterminowe pozwalają w bezpieczny sposób zutylizować zużytą folię i świetlówki rtęciowe. 
​BEZPIECZEŃSTWO PRACY
Nad bezpieczeństwem pracowników oprócz właściciela czuwa zatrudniony w zakładzie inspektor BHP. W sytuacjach koniecznych pracownicy potrzebujący otrzymują doraźną pomoc od osoby przeszkolonej w zakresie udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Zatrudnieni korzystają również z nowoczesnego zaplecza socjalnego tj. z przestronnych pomieszczeń szatni, jadalni oraz sanitariatów (toalety, umywalki, prysznice). Dowodem tych starań są nagrody. Za dbałość o przestrzeganie prawa pracy Państwowa Inspekcja Pracy nadała firmie tytuł „Pracodawca – Organizator Pracy Bezpiecznej

​TECHNOLOGIA
Mając na uwadze ciągłe doskonalenie praktyk produkcyjnych oraz podnoszenie jakości gotowego wyrobu zakład inwestuje w nowoczesny sprzęt umożliwiający realizację tych celów. W ostatnim czasie firma poszerzyła zaplecze maszynowe m.in. o dodatkową klipsownicę, urządzenie do czystego odbioru krwi podczas uboju oraz wysokiej klasy maszynę pakującą Variovac Primus.
 
​WĘDLINY ŻORSKIE KANIA Sp. z o.o.
Obraz
ul. Gajowa 85
44 – 240 Żory

​tel.: +48 32 43 44 770,  +48 32 43 46 090
fax. +48 32 43 57 249

Obraz
e-mail: [email protected]

NUMERY KONTAKTOWE:
KADRY I KSIĘGOWOŚĆ: tel. +48 32 43 44 770 wew. 15
CATERING: tel. +48 32 43 44 770 wew. 18, 508 293 408
​DZIAŁ JAKOŚCI: tel. +48 32 43 44 770 wew. 23 
​DZIAŁ HANDLOWY:        
FAKTURY: tel. +48 32 43 44 770 wew. 12
EKSPEDYCJA: tel. +48 32 43 44 770 wew. 14
ZAMÓWIENIA: tel. +48 32 43 44 770, tel. +48 32 43 46 090

    fORMULARZ KONTAKTOWY

Prześlij
  • O FIRMIE
    • Zarząd Firmy
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Wsparcie i patronat
  • PRODUKTY
    • Koryta cateringowe
    • SALA PRZYJĘĆ "KANIÓWKA"
    • PROMOCJE
  • SYSTEMY JAKOŚCI
  • DYSTRYBUCJA
  • ROZRYWKA
    • Kącik dla dzieci
    • Kącik dla dorosłych
  • OFERTA PRACY
  • RODO