Zakład wędliniarski spełniający najwyższe standardy
HACCP, ISO 9001:2000
Od 2005r. zakład posiada wdrożony System Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności HACCP oraz System Zarządzania Jakością zgodny z normą ISO 9001:2008.
Stale utrzymywana certyfikacja obu systemów potwierdza słuszność koncepcji prowadzenia produkcji i daje pewność bezpieczeństwa i dobrej jakości wytworzonych produktów.
Od 2005r. zakład posiada wdrożony System Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności HACCP oraz System Zarządzania Jakością zgodny z normą ISO 9001:2008.
Stale utrzymywana certyfikacja obu systemów potwierdza słuszność koncepcji prowadzenia produkcji i daje pewność bezpieczeństwa i dobrej jakości wytworzonych produktów.
OCHRONA ŚRODOWISKA
W trosce o czystość środowiska w zakładzie wędliniarskim prowadzona jest selektywna zbiórka odpadów nieorganiczych. Umowy długoterminowe pozwalają w bezpieczny sposób zutylizować zużytą folię i świetlówki rtęciowe.
W trosce o czystość środowiska w zakładzie wędliniarskim prowadzona jest selektywna zbiórka odpadów nieorganiczych. Umowy długoterminowe pozwalają w bezpieczny sposób zutylizować zużytą folię i świetlówki rtęciowe.
BEZPIECZEŃSTWO PRACY
Nad bezpieczeństwem pracowników oprócz właściciela czuwa zatrudniony w zakładzie inspektor BHP. W sytuacjach koniecznych pracownicy potrzebujący otrzymują doraźną pomoc od osoby przeszkolonej w zakresie udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Zatrudnieni korzystają również z nowoczesnego zaplecza socjalnego tj. z przestronnych pomieszczeń szatni, jadalni oraz sanitariatów (toalety, umywalki, prysznice). Dowodem tych starań są nagrody. Za dbałość o przestrzeganie prawa pracy Państwowa Inspekcja Pracy nadała firmie tytuł „Pracodawca – Organizator Pracy Bezpiecznej
Nad bezpieczeństwem pracowników oprócz właściciela czuwa zatrudniony w zakładzie inspektor BHP. W sytuacjach koniecznych pracownicy potrzebujący otrzymują doraźną pomoc od osoby przeszkolonej w zakresie udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Zatrudnieni korzystają również z nowoczesnego zaplecza socjalnego tj. z przestronnych pomieszczeń szatni, jadalni oraz sanitariatów (toalety, umywalki, prysznice). Dowodem tych starań są nagrody. Za dbałość o przestrzeganie prawa pracy Państwowa Inspekcja Pracy nadała firmie tytuł „Pracodawca – Organizator Pracy Bezpiecznej
TECHNOLOGIA
Mając na uwadze ciągłe doskonalenie praktyk produkcyjnych oraz podnoszenie jakości gotowego wyrobu zakład inwestuje w nowoczesny sprzęt umożliwiający realizację tych celów. W ostatnim czasie firma poszerzyła zaplecze maszynowe m.in. o dodatkową klipsownicę, urządzenie do czystego odbioru krwi podczas uboju oraz wysokiej klasy maszynę pakującą Variovac Primus.
Mając na uwadze ciągłe doskonalenie praktyk produkcyjnych oraz podnoszenie jakości gotowego wyrobu zakład inwestuje w nowoczesny sprzęt umożliwiający realizację tych celów. W ostatnim czasie firma poszerzyła zaplecze maszynowe m.in. o dodatkową klipsownicę, urządzenie do czystego odbioru krwi podczas uboju oraz wysokiej klasy maszynę pakującą Variovac Primus.